Selecteer een pagina
Uit een bilateraal overleg (21-10-2016) tussen zorgverzekeraars* en het CGO (Collectief van Geaccrediteerde Opleidingen MBK/PsBK) is vast komen te staan dat alle opleidingen die lid zijn van het CGO in de ogen van de zorgverzekeraars niet alleen gekwalificeerd zijn om les te geven in MBK/PsBK op HBO niveau, maar tevens om hierin bij- en nascholing te verzorgen.
Opleiders die losse lesdagen bij-nascholing MBK/PsBK willen aanbieden, maar niet een eigen onafhankelijke accreditatie (SNRO of CPION) hebben in het lesgeven van MBK/PsBK, zullen een eventuele losse bij- nascholingsdag apart moeten laten accrediteren door een onafhankelijk instituut alvorens deze te kunnen aanbieden aan therapeuten die vergoed willen blijven worden door de zorgverzekeraars.
Het CGO is zeer verheugd over deze constructieve opstelling van de zorgverzekeraars. Zij gaan zich als collectief dan ook richten op een breed aanbod aan bij- en nascholingsdagen door hun leden georganiseerd opdat therapeuten uit het CAM veld een ruime keus hebben!

Het CGO is een collectief van MBK/PsBK geaccrediteerde opleiders die hun krachten hebben gebundeld voor belangenbehartiging en kwaliteitsbewaking van onderwijs binnen de CAM-sector. Meer informatie kun je vinden op www.cgo-mpsbk.nl.

* Zorgverzekeraars: VGZ, CZ, Zilveren Kruis-Achmea, ASR, ONVZ, Menzis.